Ciąża 13 tydzień

ciaza-13-tydzien_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jaka waga w 13 tygodniu

Tytuł:jaka waga w 13 tygodniu
Autor:Iwka
15.9.2011, 17:41
Dziewczyny, ile przytyłyście w 13 tygodniu ciąży? Ja już 3 kilo a to dopiero początek, jak tak dalej pójdzie to przytyję z 50 kg. Są jakieś normy tycia? Bo ja mam już załamkę.

Autor:dota
9.11.2011, 21:02
Witam, Twoja waga jest oczywiście w normie. W pierwszym trymestrze ciąży powinno się przytyć od 1-3 kg. Ty już zaczęłaś 2 trymestr, więc waga jest jak najbardziej ok:) ja teraz jestem w 13 tyg i przytyłam podobnie,pozdrawiam:)

Autor:aga
4.12.2011, 17:26
ja mam obecnie 1,2 kg na plusie. Dziś jest 13.3 dzień ciąży:)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

ciaza-13-tydzien_ciekawostki

Ciekawostki

Ciąża zagrożona
Ciąża zagrożona może zakończyć się przedwczesnym porodem, urodzeniem dziecka z niską wagą, lub poronieniem. Mimo postępów, jakich medycyna dokonała na przestrzeni lat, dzięki którym udało się zachować przy życiu bardzo małe dzieci, są one nadal narażone na choroby związane z ich stanem fizycznym (choroby płuc, serca, oczu), jak i umysłowym (opóźnienie rozwojowe). I choć lekarze nie zniechęcają kobiet z cukrzycą do zajścia w ciążę, ich stan może znacznie wpłynąć na zdrowie dziecka.

Czy wiesz, że...

Ciąża jak powszechnie wiadomo jest to proces powstawania oraz rozwoju nowego życia w ciele matki. Jest to okres od zapłodnienia do porodu. Ludzka ciąża trwa około 40 tygodni, licząc od pierwszego dnia od ostatniej miesiączki.

Polecamy

Ciąża mnoga
Ciąża mnoga może wystąpić, jeśli z jajnika jest uwolnionych dwa lub więcej jaj i zostają one zapłodnione w jednym czasie (dwujajowe), lub jeśli jedno jajo dzieli się na wczesnym etapie rozwoju (jednojajowe). Obecnie, ciąża z trójką, lub większą ilością dzieci jest spowodowana najczęściej stosowaniem leków na niepłodność. W przypadku trojaczków, dwójka niemowląt może być taka sama, a trzecie zupełnie inne i wówczas dzielą dwa łożyska, lub wszystkie dzieci mogą pochodzić od jednego jaja i dzielić tylko jedno łożysko.

Archiwum

W czasach, gdy mamy nieustanną zmianę pogody (raz zimno raz ciepło) łatwo jest o przeziębienie. Możemy spróbować wyleczyć je bez wizyty u lekarza, ale wtedy potrzebujemy na to dużo czasu bo powinniśmy solidnie odpocząć i wyspać się. Problem pojawia się wtedy, gdy nie mamy czasu bo np. pracujemy. Lekiem polecanym przez farmaceutów w przypadku podwyższonej temperatury jest Pyralgina. Pomaga ona skutecznie i szybko poradzić sobie z objawami przeziębienia.